Studená omáčka ze syrových rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená omáčka ze syrových rajčat
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10644 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 332,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená omáčka ze syrových rajčat postup přípravy receptu:
1 | Rajčata ponoříme na cedníku do vařící vody, hned nato do studené vody a oloupeme je. |
2 | Oloupaná rajčata jemně nasekáme a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, nasekanou petrželkou a solí. Po částech vmícháme olej. |
3 | Omáčku podáváme vychlazenou. |