Vaječná omáčka s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná omáčka s koprem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11331 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 hrst | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
250 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 157,7mg |
Draslík | 112,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná omáčka s koprem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo. Žloutky utřeme s hořčicí, octem, solí a pepřem. Přilijeme olej a postavíme na oheň. |
2 | Jemně nasekáme bílky, cibuli, kopr a petrželku. Vmícháme do omáčky a po chvíli odstavíme. |
3 | Vychlazenou omáčku podáváme k masu nebo k rybám. |