Vepřové nožičky po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 520 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové nožičky po francouzsku
Celkový čas: | 520 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 500 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11429 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibule |
5 ks | Hřebíček |
2 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vepřové nožičky |
1,5 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 440,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Hřebíček, Pepř černý celý, Strouhanka, Sůl, Vepřové nožičky, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové nožičky po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné nožičky podélně rozpůlíme a před vařením je opět svážeme dohromady. Vaříme je zvolna na mírném ohni asi 8 hodin ve vývaru z vína, cibule, celeru, mrkve, hřebíčku, bylinek, celého pepře a soli. Ve vývaru je necháme do druhého dne. |
2 | Potom každou polovinu namočíme do vlažného mléka, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance. |
3 | Připravené nožičky pečeme zvolna asi 15 minut na grilu, až zezlátnou. |