Fenykl pečený se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenykl pečený se sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11546 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 21,1mg |
Draslík | 440,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenykl pečený se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný fenykl uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, každý podélně rozkrojíme na 4 plátky. |
2 | Fenykl vložíme na pánev s rozehřátým máslem, pokapeme mlékem, polijeme zbylým máslem a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Před koncem pečení posypeme pokrm nastrouhaným sýrem. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Jde o snadný, dietní a velice rychlý recept. Fenykl jsem měla poměrně malý, takže jsem jej pouze rozpůlila. Máslo se na pánvi vsáklo do fenyklu, nebylo tedy žádné zbylé máslo, kterým bych jej mohla podlít-ničemu to ale nevadilo. Já podávala s pohankou, na talíři vypadalo jídlo moc hezky