Kořenící směs Adobo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořenící směs Adobo
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15024 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
1 ks | Česnek |
7 ks | Chilli paprička |
6 ks | Hřebíček |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Koriandr celý |
120 ml | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 ks | Skořice celá |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 135,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Hřebíček, Kmín celý, Koriandr celý, Ocet vinný, Oregano sušené, Skořice celá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Kořenící směs Adobo postup přípravy receptu:
1 | Z vršku česneku odřízneme slabý plátek, aby byl odkryt vnitřek všech stroužků. Zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45-60 minut. |
2 | Chilli rozřízneme, vyndáme semena, vložíme do mixéru, přidáme oregano, semena kmínu, hřebíček, koriandr, skořici a sůl. Rozmixujeme na jemný prášek. |
3 | Česnek vyndáme z trouby, necháme vychladnout a stroužky vymačkáme do směsi. Promixujeme. |
4 | Ke směsi přidáme ocet a zpracujeme na hladkou pastu. Přendáme do mísy a necháme na 1 hodinu stát, aby se chutě spojily. |
5 | Použijeme jako marinádu na masa. |
Poznámka
Do marinády použijeme 5 papriček odrůdy ancho a 2 odrůdy pasilla. Pokud nemáme, nahradíme je klasickou chilli papričkou.