Zeleninová polévka s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s těstovinami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15633 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
2 polévková lžíce | Těstoviny čtyřvaječné |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 280,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Petržel kořen, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Sůl mořská, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Vložíme do hrnce s vodou a chvíli povaříme. |
2 | Před koncem vaření přidáme těstoviny, uvaříme doměkka a nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželku. Polévku podle chuti osolíme. |
Tato polévka je rychlá a nazvala bych ji dietní a vhodnou třeba pro děti nebo seniory. Já za sebe doporučuji místo vody použít nějaký vývar. Přidávala jsem malinko víc vody, než uvádí recept.