Polévka s morkovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s morkovými knedlíčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15877 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
80 g | Morek |
80 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 779kJ
4% Sacharidy 13 g
48% Tuky 36 g
53% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 147,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 960,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Morek, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s morkovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí morek, máslo, strouhanku a vejce utřeme dohladka. |
2 | Vývar přivedeme k varu. Ze směsi tvoříme malé knedlíčky a vaříme ve vývaru asi 15-20 minut. |
3 | Nalijeme do talířů a podáváme. |