Kourambiedes - řecké cukroví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kourambiedes - řecké cukroví
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1627 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
225 g | Máslo čerstvé |
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 84,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Martell cognac, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kourambiedes - řecké cukroví postup přípravy receptu:
1 | Vyšleháme oba cukry s máslem do pěny, přidáme žloutek, sůl, mouku, kypřící prášek, mleté loupané mandle a koňak. |
2 | Zpracujeme na hladké těsto které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v chladu. |
3 | Z vychlazeného těsta tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu které klademe na plech vyložený pečícím papírem, kuličky trochu zploštíme. |
4 | Do prostřed každé placičky vmáčkneme jeden celý hřebíček a pečeme na 180°C. |
5 | Hotové vyjmeme z trouby, necháme chvíli chladnout a potom vyndáme hřebíčky, obalíme v moučkovém cukru. |
Poznámka
Dávka hřebíčku cca 1/2 balení. Moučkový cukr na obalení cca 100g. Do těsta můžeme místo koňaku přidat pomerančový nebo anýzový likér.
Moc dobré cukroví, jen někdo nedává hřebíček