Droždí s vejci a ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Droždí s vejci a ovesnými vločkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17507 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Droždí |
30 g | Máslo čerstvé |
80 g | Ovesné vločky |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 818,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Droždí, Ovesné vločky, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Droždí s vejci a ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí osmažíme na másle dorůžova. Přidáme droždí a za stálého míchání je osmahneme, až bude vonět. Osolíme, vlijeme rozšlehaná vejce, zamícháme a necháme ztuhnout. |
2 | Hotový pokrm posypeme nasekanou pažitkou. |