Kachna s kiwi a limetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna s kiwi a limetou
Kachna s kiwi a limetou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18043 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
60 g | Cukr krupice |
4 ks | Kachní prsa |
2 ks | Kiwi |
2 ks | Limetka |
130 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 629,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Limetka, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Kiwi, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna s kiwi a limetou postup přípravy receptu:
1 | Z masa odstraníme přebytečný tuk, kůži propícháme. Do masa vetřeme polovinu nastrouhané limetové kůry a polovinu šťávy, necháme minimálně hodinu marinovat v chladničce. V průběhu marinování jednou obrátíme. Marinádu z masa slijeme a odložíme. |
2 | Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, osmahneme na něm maso po obou stranách, plamen zmírníme a opékáme ještě 5 minut do zlatova za častého obracení. Opečené maso přeneseme do mísy, udržujeme teplé. |
3 | Wok vytřeme papírovými ubrousky, rozehřejeme v něm zbývající olej. Přidáme cibulky, nakrájené na šikmá kolečka, mrkev pokrájenou na nudličky, minutu opékáme. Poté přilijeme zbylou marinádu, víno, citronovu kůru a šťávu, cukr, vše povaříme, až šťáva mírně zhoustne. |
4 | Následně do woku přidáme kachní maso, oloupané, na plátky rozkrájené kiwi, osolíme, opepříme, prohřejeme. |
5 | Každý kousek masa krájíme na plátky tak, aby na jednom konci zůstaly plátky spojené, tzv. do vějíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme hoblinkami limetové kůry, kolečky limety s uzlíkem z kůry, petrželkou a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Výborná kombinace sklidila ovace.