Ovocný špíz s tekutým medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný špíz s tekutým medem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18663 |
Ingredience
1 ks | Banány |
1 ks | Jablka |
8 ks | Jahody zahradní |
1 ks | Mango |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 ks | Meloun cukrový |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 772kJ
13% Sacharidy 46 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 349,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 444,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Jablka, Jahody zahradní, Mango, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meloun cukrový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný špíz s tekutým medem postup přípravy receptu:
1 | Gril předehřejeme na nejvyšší stupeň. |
2 | Omyté a nakrájené ovoce napíchejte na špejle a dejte na pečicí misku. |
3 | Špíz pokapejte medem a grilujte 2,5 minuty, poté otočte a grilujte opět 2,5 minuty. |