Šiš kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šiš kebab
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19310 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
500 g | Jehněčí maso |
10 ml | Mléko polotučné |
10 ml | Olej olivový |
160 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
160 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 100,3mg |
Draslík | 209,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šiš kebab postup přípravy receptu:
1 | Z olivového oleje, mléka, soli, pepře a jemně nastrouhané cibule si připravíme marinádu. |
2 | Maso pokrájíme na kostky a naložíme do marinády. Necháme v chladu odležet, nejlépe přes noc. |
3 | Na špíz napichujeme naložené maso, prokládáme pokrájenou paprikou a rajčaty. |
4 | Hotové špízy opékáme na uhlí z obou stran. |