Bílé fazole v olivovém oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole v olivovém oleji
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19663 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
160 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
400 g | Fazole bílé |
80 g | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový |
6 g | Petržel - nať |
30 ml | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Fazole bílé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole v olivovém oleji postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a cibuli očistíme, pokrájíme na drobné kousky, česnek oloupeme. Připravenou zeleninu necháme podusit na olivovém oleji, vmícháme rajčatový protlak, osolíme, ocukrujeme a podlijeme skleničkou vody. |
2 | K připravené směsi vsypeme uvařené fazole, přiklopíme, necháme chvíli povařit. |
3 | Podáváme vychlazené, posypané sekanou petrželí. |
Poznámka
Servírujeme studené.