Švédská omáčka k vepřovému masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédská omáčka k vepřovému masu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20704 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
250 g | Džem jablečný |
20 g | Hořčice Dijonská |
30 g | Křen |
200 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 42,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jablečný, Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédská omáčka k vepřovému masu postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý křen nastrouháme najemno a nasypeme do misky. Lehce osolíme a opepříme. Přidáme majonézu, jablečný džem a francouzskou hořčici. Vše spolu dobře promícháme a necháme hodinu uležet, aby se suroviny spolu chuťově smísily. |
2 | Tato omáčka je velmi chutná a hodí se nejlépe k pečenému nebo grilovanému vepřovému masu. |