Mátová omáčka s octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mátová omáčka s octem
Jednoduchý recept
Mátová omáčka s octem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20709 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 51 kcal
Kilojoule 214kJ
3% Sacharidy 12 g
0% Tuky 0 g
3% Sodík 63 mg
1% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 71,7mg |
Vláknina | 2,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Máta, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Mátová omáčka s octem postup přípravy receptu:
1 | Do misky nalijeme ocet, přisypeme cukr, špetku soli a promícháme, aby se cukr rozpustil. |
2 | Mátové lístky na prkénku nasekáme na jemno a přisypeme k omáčce. Dobře promícháme a necháme vychladit. |
3 | Tato omáčka se výborně hodí k jehněčímu masu. |