Lilek parmigiana - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek parmigiana
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 105 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20827 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
6 g | Bazalka |
1500 g | Lilek |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mozzarella |
350 ml | Olej olivový |
500 ml | Passata (drcená rajčata) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 33,2mg |
Draslík | 469,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 399,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Lilek, Mozzarella, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek parmigiana postup přípravy receptu:
1 | Lilek pokrájíme na tenčí kolečka, prosolíme a necháme v cedníku hodinu okapávat. Poté opláchneme vodou a osušíme utěrkou. Jednotlivé kousky obalíme lehce v mouce. |
2 | Troubu necháme rozehřát na 180 °C, připravíme si zapékací mísu cca 30 x 20 cm velikou. Vymažeme ji tukem. |
3 | Polovinu oleje necháme rozpálit a osmažíme na něm lilek, olej doléváme dle potřeby. |
4 | Osmažený lilek naskládáme do zapékací mísy, opepříme, přidáme 4 lžíce passaty a zasypeme pokrájenou bazalkou. Zeleninu posypeme částí strouhané mozzarelly a parmezánu. Celý postup opakujeme do spotřebování všech surovin. |
5 | Pečeme 30 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 30 minut vystydnout. |