Grilované chobotnice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované chobotnice
Grilované chobotnice
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21847 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 ml | Balsamico ocet |
500 g | Brambory |
1 ks | Česnek |
10 g | Chilli paprička zelená |
500 g | Chobotnice |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cibulka jarní |
20 ml | Citronová šťáva |
100 g | Koriandr čerstvý |
50 ml | Limetka |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 885,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Brambory, Česnek, Chobotnice, Cibule, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Limetka, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované chobotnice postup přípravy receptu:
1 | Připravíme marinádu z oleje, limetkové šťávy, nakrájené chilli papričky a nadrceného česneku. Vše promícháme. |
2 | Chobotničky podélně rozpůlíme a vložíme do marinády a v chladu necháme odležet. Marinujeme nejlépe přes noc. Brambory uvaříme doměkka, slijeme a necháme trochu zchladnout. Nakrájíme na malé koustky. |
3 | Do misky vložíme rajčata, koriandr, nakrájenou cibuli, ocet, olej, citrónovou šťávu, pepř a promícháme. Na rozehřátý gril dáme chobotničky a grilujeme z obou stran cca 3-5 minut, dokud se chapadla nezkroutí. Dáme pozor, abychom chobotnici nepřevařili, byla by tuhá. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami, listy salátu a rajčatovým salátem. Zdobíme nakrájenou jarní cibulkou. |