Pálivé masíčko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 51 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pálivé masíčko
Celkový čas: | 51 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21985 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Feferony |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Saturejka |
1 špetka | Sůl |
10 g | Sýr Eidam cihla 40% |
350 g | Vepřová plec |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 63,9mg |
Draslík | 337,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Pepř bílý, Saturejka, Sůl, Vepřová plec, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pálivé masíčko postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme víno, olej, sůl, pepř, saturejku a zázvor. |
2 | Do vzniklé směsi naložíme naklepané maso. Naložené maso necháme 30 minut v chladničce. |
3 | Mezitím každou feferonku naplníme sýrem. |
4 | Naložené maso i s feferonkami můžeme po 30 minutách grilovat. Grilujeme 8 minut z každé strany. |
5 | Feferonky grilujeme až do rozehřátí sýra. |
Poznámka
Servírujeme teplé.