Špízy s houbami a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy s houbami a slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22319 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
350 g | Anglická slanina |
9 ks | Baby kukuřice |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Cuketa |
250 g | Houby čerstvé |
200 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 ks | Jablka |
1 ks | Kapie |
100 g | Klobása Dunajská |
80 ml | Olej stolní |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
8 ks | Rajčata |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
8 ks | Šalotka |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Švestky |
12 ks | Třešně koktejlové |
300 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 74,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 45,3mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Baby kukuřice, Citronová šťáva, Cuketa, Jablka, Olej stolní, Paprika červená, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Švestky, Třešně koktejlové, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Hovězí roštěnka níz. peč., Kapie, Klobása Dunajská, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy s houbami a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Kostičky jablka zakapeme citronovou šťávou, rozmarýn a šalvěj namočíme zvlášť do oleje. Všechnu zeleninu opláchneme, papriku nakrájíme na větší kostky, cukety, kukuřici a pórek na silnější plátky. Maso nakrájíme na kostky, klobásu na plátky, houby a švestky zabalíme do slaniny. |
2 | Všechny suroviny střídavě napichujeme na tyčky a potíráme je olejem. Špízy nakonec osolíme, okořeníme a opepříme. Grilujeme je na předehřátém grilu. |