Karbanátky se smaženými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky se smaženými vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25224 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 ml | Hořčice |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
80 ml | Olej slunečnicový |
3 g | Oregano sušené |
4 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rohlíky bílé |
6 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 g | Telecí maso mleté |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 365,3mg |
Draslík | 530,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 295,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 9,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Sůl, Telecí maso mleté, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky se smaženými vejci postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme rohlíky nakrájené na malé kostičky, zalijeme octem, necháme pár minut rohlíky nasáknout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mleté maso, hořčici, strouhaný sýr, vejce a koření. Důkladně promícháme a prohněteme, aby se všechno propojilo. |
2 | Potom ze směsi vytvarujeme větší, ne moc silné placky, které ogrilujeme na rozpáleném, olejem potřeném roštu. |
3 | Mezitím na pánvi na zbylém oleji usmažíme volská oka, která poklademe na hotové karbanátky. |
Poznámka
Podáváme s pečivem a salátem.