Rybářská polévka na řecký způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybářská polévka na řecký způsob
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25779 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
5 ks | Mrkev kořen |
2 dl | Olej rostlinný |
200 ml | Ouzo - Metaxa Brandy |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
6 g | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
1 špetka | Tymián sušený |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 46,3mg |
Draslík | 758,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 201,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ouzo - Metaxa Brandy, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybářská polévka na řecký způsob postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, na malé kousky nakrájenou mrkev a brambory, asi 10 minut vaříme za stálého míchání. |
2 | Potom přidáme na kousky pokrájená rajčata, vlijeme vodu, ouzo a přivedeme k varu. Když polévka vře, přihodíme kusy ryb, vaříme asi 10 minut. Poté ryby vyjmeme a vývar v hrnci rozmixujeme ručním mixérem. Přidáme koření, osolíme a vrátíme zpět kousky ryby. Důkladně promícháme a ihned podáváme. |