Polévka s vaječnou jíškou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s vaječnou jíškou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9225 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
40 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 46,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s vaječnou jíškou postup přípravy receptu:
1 | Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji rozšlehaným vejcem a dobře rozmícháme. |
2 | Potom vše zalijeme vodou, přidáme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a uvaříme. |
3 | Polévku podle chuti osolíme a nakonec přidáme nasekanou pažitku. |
Spěchala jsem, tak jsem uvařila tuto rychlou polévku, ale použila jsem vývar, který mívám do zásoby v mrazničce. Pokud bych se přesně držela receptu, tak by to byla jen voda se zeleninou a vaječnou jíškou, chyběla by chuť. No nevím...za sebe doporučit nemůžu. Komu nevadí nějaký kupovaný bujón, tak se dá použít.