Krevety se zázvorem a chilli papričkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety se zázvorem a chilli papričkami
Krevety se zázvorem a chilli papričkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 25912 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
mixovaná směs | |
---|---|
5 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1,5 polévková lžíce | Krevetová pasta |
1 polévková lžíce | Oříšky Kemiri |
0,3 kávová lžička | Šafrán |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
vývar | |
600 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Máta |
5 dl | Mléko kokosové |
500 g | Nudle rýžové |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
100 g | Sójové výhonky |
1 kávová lžička | Sůl |
7,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 473,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 119,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Citronová kůra, Zázvor celý, Máta, Nudle rýžové, Olej sezamový, Sójové výhonky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevetová pasta, Oříšky Kemiri, Šafrán, Krevety tygří - loupané, Mléko kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety se zázvorem a chilli papričkami postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme ostrou pastu: chilli papričky namočíme na 15 minut do horké vody. Pak je vyjmeme, necháme odkapat, pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme k nim očištěnou pokrájenou cibuli, 2 lžíce oleje, 2 lžíce nastrouhaného zázvoru, nastrouhanou citronovou kůru, oříšky, krevetovou pastu a šafrán. Vše najemno rozmixujeme. |
2 | Čerstvým krevetám odstraníme černé střívko, pak je omyjeme. Hlavy a schránky zprudka opečeme ve woku na 1 lžíci oleje. Když jsou sytě červené, zalijeme je 7,5 dl vody a vaříme je 30 minut. Pak vývar scedíme do druhé doby. |
3 | Rýžové nudle namočíme do vlažné vody. Když nabobtnají, scedíme je a propláchneme studenou vodou. |
4 | Ve woku na rozehřátém oleji (1 lžíce) opečeme rozmixovanou směs, zalijeme ji scezeným vývarem a přilijeme kokosové mléko. Chvíli zvolna vaříme, pak přidáme oloupané krevety a vaříme je do doby, až jsou červené. Do polévky přimícháme omyté a okapané sójové výhonky spolu s nudlemi, necháme přejít varem a odstavíme z plotny. |
5 | Omyjeme si lístky máty. Horkou polévku s krevetami nalijeme do misek a podáváme s lístky máty. |