Cannelloni plněné houbami s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannelloni plněné houbami s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 25916 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
12 ks | Cannelloni |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Houby čerstvé |
50 g | Mandle plátky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
7 polévková lžíce | Olej olivový |
8 ks | Olivy černé |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
85 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
6 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
220 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 47,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Oříšky piniové, Rajčata loupaná (konzervovaná), Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Houby čerstvé, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cannelloni plněné houbami s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme, necháme okapat a osušíme. Zapékací mísu vymažeme 1 lžící olivového oleje. |
2 | Na přípravu omáčky na pánvi na 2 lžících olivového oleje restujeme drobně posekanou cibuli a česnek. Po 5 minutách přidáme pokrájená rajčata i s nálevem, vypeckované a pokrájené olivy, rajčatový protlak, pepř, sůl a asi 5 minut na mírném plameni za občasného míchání vaříme. Hotovou omáčku vlijeme do připravené zapékací mísy. |
3 | Připravíme náplň do cannelloni. Na pánvi na másle restujeme houby pokrájené na plátky a drobně posekaný česnek. Za stálého míchání smažíme 5 minut. Poté směs odstavíme. |
4 | Do mísy vsypeme strouhanku a smícháme ji s mlékem a 3 lžícemi oleje. Dobře vymícháme, přidáme ricottu, 4 lžíce strouhaného parmezánu, sůl, pepř a houbovou směs. |
5 | Usušené cannelloni naplníme směsí, poskládáme je na omáčku do zapékací mísy, potřeme 1 lžící oleje, posypeme zbylým ustrouhaným parmezánem, lupínky mandlí a piniovými oříšky. |
6 | Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 25 minut, až povrch zezlátne. |