Rajčatový koláč s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový koláč s olivami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 41536 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
125 g | Mozzarella |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
90 g | Olivy černé |
140 g | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
makový korpus | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
90 g | Mák - semena |
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 299,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Cukr třtinový, Mák - semena, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Olivy černé, Protlak rajčatový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový koláč s olivami postup přípravy receptu:
1 | Mouku zpracujeme s máslem, mákem, cukrem, solí a pepřem na drobenku. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme 30 minut v chladničce. |
2 | V pánvi na rozehřátém oleji opékáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a nadrcený česnek 3-5 minut. Přidáme rajčatový protlak, rajčata, nasekanou bazalku a cukr. Směs podle chuti osolíme, opepříme a podusíme 5-7 minut do zhoustnutí. |
3 | Těsto rozválíme a vložíme do kulaté koláčové formy o průměru 30cm. Okraje trochu vytáhneme a dno propícháme vidličkou. Korpus předpékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia 15 minut. |
4 | Potom na korpus rozprostřeme vychladlou rajčatovou náplň, posypeme nastrouhaným sýrem, olivami a pečeme ještě 15-20 minut. |
5 | Koláč ozdobíme nasekanou bazalkou a můžeme podávat teplý i studený. |