Rajčatová salsa s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová salsa s mangem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26033 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 ks | Mango |
10 g | Máta |
1 polévková lžíce | Med včelí |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 357,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Limetková šťáva, Mango, Máta, Med včelí, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová salsa s mangem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata rozvaříme. Dužinu manga nakrájíme na jemné kostičky. Stejně jemně nasekáme jarní cibulky. Ovoce i cibulky vložíme do rajčatového krému. Přidáme rozmačkaný česnek, chilli a limetkovou šťávu. Dochutíme solí, pepřem, medem a mátou. |