Kachní prsa na chilli a pomerančích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na chilli a pomerančích
Kachní prsa na chilli a pomerančích
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 27427 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
2 ks | Badyán |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
100 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
2 ks | Pomeranče |
1 ks | Skořice celá |
4 polévková lžíce | Víno červené |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Kachní prsa na chilli a pomerančích | |
2 ks | Cibulka jarní |
4 ks | Kachní prsa |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 686,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cukr krupice, Pomeranče, Skořice celá, Víno červené, Zázvor celý, Cibulka jarní, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Ocet rýžový , Kachní prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa na chilli a pomerančích postup přípravy receptu:
1 | Kůru z 1 pomeranče oloupeme a nakrájíme na proužky. Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu. Kůru i šťávu smícháme v kastrůlku s ostatními přísadami na omáčku a povaříme asi 12 minut do zhoustnutí. |
2 | Očištěná a omytá kachní prsa osolíme, opepříme a kůži potřeme medem. |
3 | V pánvi na rozehřátém oleji pečeme prsa kůží dolů 3-4 minuty. Potom maso obrátíme a pečeme ještě 10 minut v silně vyhřáté troubě nebo na pánvi. Vyjmeme a necháme asi 5 minut odpočinout. |
4 | Kachní prsa podáváme nakrájená na plátky, přelitá omáčkou a ozdobená na nudličky nakrájenou cibulkou. |
5 | Vhodnou přílohou je pyré z vařených brambor a mrkve a podušené fazolky. |
Poznámka
Zázvor najemno nastrouháme.