Rajská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2942 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
0,1 l | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 735kJ
2% Sacharidy 8 g
21% Tuky 16 g
3% Sodík 68 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 481,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatovou salsu dělám v sezoně často. Je skvělá k těstovinám, bramborovým nokům a podobně.