Ořechová pasta s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechová pasta s paprikou
Ořechová pasta s paprikou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31188 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Harissa pasta |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
80 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Paprika červená |
4 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 207,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Citronová šťáva, Ořechy vlašské, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechová pasta s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve omyjeme papriky, rozpůlíme, čtvrt lusku nasekáme na jemné nudličky a odložíme, zbytek nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme. Petrželku propláchneme, osušíme a otrháme lístky. Ořechy nasekáme nahrubo, několik celých jader si odložíme na ozdobu. Chléb nakrájíme na kostičky. |
2 | V mixéru rozmixujeme na jemné pyré chléb, ořechy, česnek, petrželku, papriky a olej. Ochutíme solí, citronovou šťávou a harissou. |
3 | Pastu dozdobíme ořechy, nudličkami papriky a můžeme podávat. |
Poznámka
Jako přílohu použijeme např. pečené chlebové placky.