Pažitková omáčka se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pažitková omáčka se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31707 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
150 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 512,4mg |
Draslík | 296,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 933,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pažitková omáčka se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, vychladíme a oloupeme. Žloutek propasírujeme přes cedník. Mezitím ohřejeme mléko a namočíme do něj housku nakrájenou na kostičky. Důkladně vymačkáme a rozmícháme ji spolu se žloutky, octem, cukrem a olejem na hladkou kaši. Postupně přidáme zakysanou smetanu dle potřeby, tak aby vznikla hustá omáčka. |
2 | Pažitku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Vmícháme do omáčky, dochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčka je vodná k masu. |