Bábovka s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka s jablky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32889 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
300 g | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
2 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na posypání | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 85,8mg |
Draslík | 411,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 122,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka s jablky postup přípravy receptu:
1 | Šlehačem ušleháme cukr s vejci, přilijeme olej, vmícháme nastrouhaná jablka bez slupky a jádřinců, vanilkový cukr, ustrouhanou citronovou kůru, mouku s kypřícím práškem, posekané ořechy a hrozinky. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá. |
2 | Po upečení necháme bábovku trošku prochladnout a vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout. |
Moc dobrá a vláčná bábovka. V postupu je do těsta uvedený vanilkový cukr a citronová kůra, ale v ingrediencích chybí. Klidně bych přidala i malinko skořice, ale to je o chuti každého. Kdo má rád méně sladké, tak ubere trochu cukru. Palec nahoru