Bábovka třená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka třená
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3350 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
1 ks | Citrony |
120 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
90 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
180 g | Mouka polohrubá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 98,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka třená postup přípravy receptu:
1 | Utřeme máslo, cukr a žloutky. Přilijeme vlažné mléko a přidáme kůru a šťávu z citronu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva. |
2 | Těsto vložíme do silně vymaštěné a moukou vysypané formy. Pečeme v nepředehřáté troubě 1/2 hodiny. |
Moc dobrá bábovka, velmi doporučuji vyzkoušet. Pekla jsem ji ve větší silikonové formě - nízké katedrále z e-shopu Vše na vaření. Má moc hezký tvar. Dávku ingrediencí jsem zdvojnásobila na 24 porcí, ale tolik porcí se z bábovky nedá udělat. Přemýšlím, proč vkládat péct do nepředehřáté trouby. Dala jsem do předehřáté a pekla pozvolna zhruba 45 minut. Chuť je moc dobrá, hezky voní a bábovka je jemná. Určitě budu dělat častěji.
Ještě jsem zapomněla dodat, že se mléko a citr.šťáva dává do utřeného základního těsta po troškách a střídavě s moukou. Do zbytku mouky teprve vmíchám prášek do pečiva a už opatrně přidávám sníh. Ten až úplně nakonec.