Řezy jablkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy jablkové
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3353 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 g | Jablka |
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 75,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy jablkové postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosijeme a přidáme rozdrobené máslo, cukr, sůl a smetanou s vejcem zaděláme těsto. |
2 | Vyválíme asi 10mm vysoký plát, přeneseme jej na plech a poklademe nakrájenými jablky. Slabě pocukrujeme. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě. |