Bramborový chleba z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový chleba z domácí pekárny
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33665 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
350 g | Brambory |
7 g | Droždí sušené |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 g | Pažitka |
4 g | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 255,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Droždí sušené, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový chleba z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a necháme vystydnout. Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle. |
2 | Do nádoby domácí pekárny vlijeme 250 ml vlažné vody, přidáme mouku, sůl, brambory, sekanou pažitku a na závěr droždí. Program pečení zvolíme dle typu pekárny. |
Poznámka
Lze použít i droždí čerstvé, stačí polovina kostičky.
Mám jeden dotaz,šel by ten chleba udělat i na plechu,když nemám pekárnu?A jak ho potom udělat?Aby se mi ze spoda nepřipálil a z vrchu nebyl moc světlí,jako nedopečený.
Super!