Tvarůžková pomazánka s pivem II. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarůžková pomazánka s pivem II.
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35937 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 špetka | Kmín mletý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Pažitka |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tvaroh měkký |
12 ks | Tvarůžky olomoucké malé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 83,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Tvaroh měkký, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarůžková pomazánka s pivem II. postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh ušleháme se změklým máslem, přimícháme rozmačkané olomoucké tvarůžky, které jsme nechali uzrát doměkka, drobně nakrájenou cibuli, pivo, okořeníme a osolíme. Na závěr vmícháme jemně posekanou pažitku a pod fólií necháme pomazánku do druhého dne v chladničce uležet. |
Ještě jsem nikdy žádnou tvarůžkovou pomazánku nedělala. Tato varianta nám moc chutnala, hlavně manželovi. Tvarůžky jsem rozmačkala štouchadlem na brambory. Jen jsem nestačila nechat uležet do druhého dne. Rodina mně ji hned snědla.