Valašská švestková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašská švestková omáčka
Valašská švestková omáčka
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36275 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr skořicový |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
400 g | Povidla švestková |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 kávová lžička | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 3,3mg |
Vláknina | 361,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 389,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mléko plnotučné, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašská švestková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Ve vlahém mléce rozmícháme dohladka švestková povidla. (Můžeme je rozmixovat.) Přidáme cukr krupici, skořicový cukr, med, rum a šleháme do rozpuštění všech ingrediencí. |
2 | Švestkovou omáčku podáváme studenou. |
Poznámka
Studenou švestkovou omáčkou poléváme bramborové knedlíky nebo rýžovou mléčnou kaši. Knedlíky nebo rýži pocukrujeme, posypeme nastrouhanou čokoládou, zdobíme ovocem, šlehačkou apod.