Polévka s vepřovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s vepřovými knedlíčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 37124 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
3 ml | Citronová šťáva |
100 g | Kedlubna |
100 g | Květák |
100 g | Mrkev kořen |
80 g | Paprika červená |
3 g | Pepř černý mletý |
5 ml | Polévkové koření |
100 g | Rajčata |
100 g | Rýže dušená |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové maso mleté |
1200 ml | Voda pitná |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 706,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Kedlubna, Květák, Paprika červená, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s vepřovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Zelí scedíme a trochu pokrájíme, květák rozebereme na malé růžičky, kedlubnu nakrájíme na kostičky, mrkev a celer na nudličky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Povaříme asi 15 minut a vývar scedíme. |
2 | V misce smícháme vepřové mleté maso, vařenou rýži, vejce a vypracujeme těstíčko, ze kterého tvoříme malé knedlíčky. Ty zavařujeme ve vývaru asi 10 minut. Scezenou zeleninu přidáme ke knedlíčkům do vývaru, papriku bez jádřince pokrájíme na slabé nudličky, oloupaná rajčata na kostičky, vložíme do polévky a ještě pár minut povaříme. Dochutíme polévkovým kořením, citronovou šťávou a můžeme podávat. |