Svěží jehněčí kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svěží jehněčí kotlety
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37907 |
Ingredience
800 g | Jehněčí maso |
20 g | Máta |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 101,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máta, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svěží jehněčí kotlety postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme a položíme na grilovací rošt. Potřeme polovinou oleje a posypeme černým pepřem. Na každou kotletu položíme po 1 snítce rozmarýnu, máty a tymiánu. |
2 | Maso vložíme 10 cm pod horký gril a 4-6 minut ho grilujeme. Vyjmeme z grilu, sejmeme bylinky a kotlety obrátíme. Potřeme je zbylým olejem, znovu na ně položíme bylinky a grilujeme dalších 4-6 minut. Servírujeme. |