Jehněčí kotleta s mátovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotleta s mátovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37910 |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
800 g | Jehněčí kotlety |
125 g | Máslo čerstvé |
20 g | Máta |
10 ml | Ocet vinný |
15 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 447,2mg |
Draslík | 681,7mg |
Vláknina | 418,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jehněčí kotlety, Máta, Ocet vinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotleta s mátovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na omáčku rozšleháme 3 žloutky pokojové teploty a po 2 kávových lžičkách citronové šťávy a bílého vinného octa. Položíme do vodní lázně a šleháme, až směs zhoustne. Mírně rozehřejeme máslo a postupně je zašleháváme do žloutkového základu. Šleháme, až omáčka znovu zhoustne. Zašleháme 2 polévkové lžíce nasekané čerstvé máty, podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Kotlety z obou stran osolíme, opepříme, mírně potřeme olejem. |
3 | Dáme je 10 cm pod horký gril a chceme-li je středně propečené, grilujeme 3-4 minuty, dobře propečené o něco déle. |