Kuřecí plátky se svěží salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí plátky se svěží salsou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38251 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
4 g | Koriandr čerstvý |
600 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Limetka |
1 ks | Mango |
30 ml | Olej olivový |
30 ml | Omáčka rybí |
50 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 714,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Limetka, Mango, Omáčka rybí, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí plátky se svěží salsou postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osolíme a opepříme, naklepeme na tenčí plátky. Polovinu oleje smícháme s thajskou omáčkou, polovinou limetkové šťávy, osolíme a opepříme. Maso necháme v marinádě odležet 30 minut. Papriky necháme 10 minut péct na grilu, poté oloupeme slupky, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na kostičky. Oloupeme, vypeckujeme a pokrájíme mango. Pokrájíme chilli papričky. Vše smícháme dohromady, přidáme zbytek oleje, a limetkové šťávy, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. |
2 | Marinované maso urgilujeme na rozpáleném grilu. Občas potíráme zbylou marinádou. Servírujeme s mangovou salsou. |