Grilovaný chňapal - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný chňapal
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38252 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 g | Bazalka |
1500 g | Chňapal červený |
6 g | Feferony |
15 ml | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 171,9mg |
---|---|
Cholesterol | 138,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 93,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Feferony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chňapal červený, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný chňapal postup přípravy receptu:
1 | Feferonky zbavíme jádřince a pokrájíme na drobné kousky. Bazalku omyjeme a nasekáme na drobné kousky. Obojí smícháme s citronovou šťávou a olejem. Rybu omyjeme, vykucháme a zbavíme šupin. Potřeme vnitřek marinádou, zbytkem potřeme povrch a dáme do alobalu. |
2 | Takto připravenou rybu grilujeme na rozpáleném grilu. Doba grilování závisí na typu grilu, cca 15-35 minut. |
Poznámka
K rybě můžeme servírovat omáčku z majonézy a pokrájených sterilovaných okurek.