Zeleninová pikantní omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová pikantní omáčka
Zeleninová pikantní omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38340 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
500 g | Cottage jihočeský-maďarská zelenina |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana zakysaná 14% |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tvaroh měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 122,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Feferony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cottage jihočeský-maďarská zelenina, Kečup, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14%, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová pikantní omáčka postup přípravy receptu:
1 | Maďarskou zeleninu slijeme a dáme do mísy, přidáme smetanu, nastrouhaný celer, olej, kečup, nakrájenou feferonku, tvaroh, všechny suroviny mixérem rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem a znovu promixujeme. |
2 | Skladujeme na studeném místě. |
Poznámka
Omáčka je dost pikantní, servírujeme studenou, nejlépe jako přílohu k hovězímu vařenému masu. Ozdobíme plátkem citrónu.