Jarní kuře na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní kuře na rožni
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 38429 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej rostlinný |
100 g | Omáčka tatarská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 670,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní kuře na rožni postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá kuřata rozpůlíme a odstraníme žeberní kostičky. Maso osolíme a opepříme. |
2 | Kuřata vložíme na plech potřený olejem a zprudka pečeme na roštu grilu na přímém ohni. |
3 | Hotové porce přelijeme rozpáleným máslem. Upravíme na talíře a doplníme tatarskou omáčkou. |
4 | Můžeme podávat s opékanými bramborami nebo s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Použijeme malá jarní kuřátka.