Fazolová polévka s klobásou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s klobásou a bramborami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39025 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
120 g | Brambory |
30 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule |
120 g | Fazole |
1200 g | Hovězí vývar základní |
200 g | Klobása uzená |
30 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej rostlinný |
10 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kořen |
80 g | Pórek |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 507,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Klobása uzená, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s klobásou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Hovězí vývar podle chuti osolíme, opepříme, trochu přihřejeme, nasypeme do něj fazole a necháme máčet přes noc. |
2 | Fazole přivedeme k varu, přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka. Brambory by se měly rozvařit. |
3 | Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev s petrželí na kolečka, celer na kostičky, klobásu na plátky, pórek nasekáme najemno, česnek prolisujeme. |
4 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, mrkev, celer, petržel, česnek, posypeme mletou paprikou a osmahneme. Přidáme do polévky, přisypeme plátky klobásy a dovaříme. |
5 | V talířích porce polévky posypeme nasekaným pórkem. |