Frankfurtská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frankfurtská polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 85 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Cibule |
2 l | Hovězí vývar základní |
333 g | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
13,3 g | Paprika mletá sladká |
133,3 g | Párky jemné |
0,3 g | Pepř černý mletý |
6,6 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
66,6 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 9,7mg |
Draslík | 179,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frankfurtská polévka postup přípravy receptu:
1 | Na 2/3 dávky tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme pepř a papriku. |
2 | Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut. |
3 | Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem. |
4 | Potom do polévky přidáme oloupané párky, které jsme nakrájeli na jemné plátky a podusili na zbylé dávce tuku. Polévku znovu krátce povaříme. |
5 | Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme. |
6 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání. |
Moc dobrá polévka, musím pochválit. Spotřebovala jsem jen více tuku než uvádí recept a nedávala jsem polévkové koření, měla jsem silný vývar. Kdo chce, může do polévky přidat uvařit trochu brambor nakrájených na kostky. Jednoznačně palec nahoru:
Moc dobrá polévka, musím pochválit. Spotřebovala jsem jen více tuku než uvádí recept a nedávala jsem polévkové koření, měla jsem silný vývar. Kdo chce, může do polévky přidat uvařit trochu brambor nakrájených na kostky. Jednoznačně palec nahoru: