Grilovaná svíčková s francouzskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná svíčková s francouzskou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39051 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cuketa |
800 g | Hovězí svíčková |
1 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Tymián čerstvý |
Francouzská omáčka | |
---|---|
150 ml | Beárnská omáčka |
1 polévková lžíce | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 227,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Hovězí svíčková, Lilek, Rajčata, Tymián čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Beárnská omáčka, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná svíčková s francouzskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, tymián, najemno nasekanou čerstvou bazalku a promícháme. V připravené marinádě obalíme steaky ze svíčkové, zakryjeme potravinovou fólií a necháme 5 hodin marinovat. |
2 | Cukety omyjeme a nakrájíme podélně na plátky. Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen. |
3 | Z marinády vyjmeme maso a vložíme do ní na 3 hodiny marinovat připravenou zeleninu. |
4 | Rozpálíme grilovací pánev, přidáme zbytek marinády a rozpálíme ji. Přidáme steaky a zeleninu. Vše grilujeme. |
5 | V menší misce smícháme béarnskou omáčku, na malé kousky nakrájené olivy, sůl a pepř. Promícháme. |
6 | Na připravené talíře servírujeme grilovanou zeleninu se steaky a podáváme s francouzskou omáčkou. |