Grilovaný steak se zelenými fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný steak se zelenými fazolkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39052 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 ks | Cibulka jarní |
400 g | Fazolové lusky zelené |
800 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Marináda | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Hovězí svíčková, Sůl, Česnek, Cukr krupice, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Omáčka sójová, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný steak se zelenými fazolkami postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme sójovou omáčku, cukr, sherry, prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný zázvor. Promícháme a do takto připravené marinády vložíme plátky steaků ze svíčkové. Necháme 3 hodiny marinovat. |
2 | V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní zelené fazolky a 10 minut povaříme. Poté je slijeme a propláchneme studenou vodou. |
3 | Rozpálíme grilovací pánev, maso vyjmeme z marinády a grilujeme. Po ugrilování je vyjmeme a udržujeme v teple. |
4 | Do mísy vložíme uvařené fazolky, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, zalijeme olejem a promícháme. Takto připravenou směs rozložíme na grilovací pánev a grilujeme. Po ugrilování vrátíme zpátky do mísy, osolíme, opepříme a promícháme. |
5 | Zbytek marinády necháme na pánvi projít varem. |
6 | Na připravené talíře servírujeme grilované fazolky se steaky a zalijeme prohřátou marinádou. Zdobíme nasekanou petrželkou. |