Rumpsteak s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumpsteak s kozím sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39054 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Koření Steak 7 pepřů |
8 polévková lžíce | Limetková šťáva |
25 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr kozí |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 121,5mg |
Draslík | 816,2mg |
Vláknina | 456,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Limetková šťáva, Pažitka, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Steak 7 pepřů, Máslo čerstvé, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rumpsteak s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Svíčkovou omyjeme, očistíme a nakrájíme na 4 silnější plátky. Každý plátek rozřízneme tak, aby vznikla kapsa. |
2 | Kozí sýr nakrájíme na plátky a vkládáme je do kapsy steaku. Kapsy zajistíme pomocí párátka. |
3 | Steaky osolíme a okořením steakovým kořením. |
4 | Grilovací pánev rozpálíme a maso ogrilujeme. |
5 | V kastrůlku rozpustíme máslo, limetkovou šťávu, worcester a najemno nasekanou pažitku. Promícháme, prohřejeme. |
6 | Rumpsteaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou. |