Grilované krevetové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované krevetové špízy
Grilované krevetové špízy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39204 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Estragon |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
400 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 341,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Estragon, Koriandr čerstvý, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované krevetové špízy postup přípravy receptu:
1 | Estragon a pažitku omyjeme a najemno nasekáme. Česnek oloupemme a nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. V misce smícháme olivový olej, estragon, pažitku, jarní cibulku, česnek, sůl a pepř, vše promícháme. |
2 | Do marinády zamícháme krevety, promícháme, uložíme do chladničky a necháme přes noc marinovat. |
3 | Krevety vyjmeme z marinády a napichujeme je střídavě s cherry rajčátky na špejle. |
4 | Grilovací pánev rozpálíme a špízy na ní grilujeme. Poté ihned servírujeme. Zdobíme najemno nasekaným koriandrem. |