Grilovaný skopový kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný skopový kebab
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39302 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Skopová kýta |
250 g | Skopový bok |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 50,8mg |
Draslík | 211,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Skopová kýta, Skopový bok mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný skopový kebab postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky. Vše ochutíme solí a pepřem a vložíme do rozpuštěného másla. Na mírném ohni zahříváme, ale nesmažíme. |
2 | Kousky masa poté střídavě napícháme na grilovací jehly a dohněda grilujeme. Hotové pokapeme šťávou vymačkanou z citronu. |
Poznámka
Pokrm podáváme s rýží nebo plackami.